lauantai 1. kesäkuuta 2013

Spagetin työstämistä


Rovaniemi ei koreile lankakauppojen määrällä. Yksi jos toinen loppuu, tai vaihtaa brändiä. Niin kävi nytkin. Keskustassa sijaitseva miltei historiallinen lankakauppa tekee loppuunmyyntiään, ja tuotteet ovat olleet alennuksessa. No kudettahan sieltä piti ensialkuun käydä hakemassa; ensin 2 rullaa, kolmas, ja neljäs, ja pirulainen viideskin täytyi, kun kesken loppuivat.


No rinkulamattohan siitä sitten tuli. Ohjetta en nyt sähköisenä löytänyt, mutta tämä oli jonkun Kotivinkin tai Kotilieden viime vuosien numerossa. Etsiskelyllä varmasti netistäkin löytyy. Tyttölapsosen huoneeseen tätä suunniteltiin, mutta kun hetken aikaa tuumailin, päätin, että laitan sen minun ja mieheni makuuhuoneeseen siitä syystä, että siellä ei KUKAAN kävele kengät jalassa. Ainakaan minun tietämättäni. Tai ainakaan jälkiä jättämättä.


Mukavahan tätä oli virkata. 8 mm:n puikolla tekeminen tosin onkin verrattain raskasta puuhaa, joten kovin montaa tuntia tätä ei voinut kerrallaan tehdä. Tosin rullassa ei kauaa mennytkään, ja nehän loppuivat aina kesken... Kädentaitomessuilta ostin huhtikuussa myös samanmoista kudetta, joka oli tajoushintaista; muistaakseni 5 euroa kilolta. No alettuani mattoa tekemään ymmärsin, miksi se oli tarjoushintaista. Se pölisi niin paljon, että sitä saattoi tehdä vain ulkona. Lisäksi kude oli vyyhdeillä, joten se täytyi keriä kerälle. Ulkona. Ja sitten kun kerät olivat valmiit, niiden laatu oli keskenään erilaista: yksi kerä oli kiiltävä, yksi oli matta ja yksi sisälsi solmuja. Matto kelpuutettiin katetulle terassille, jossa se ei enää pölise, kuteen erot eivät näy ja pehmentää pikkupikku varpaat kovalla terassilaudalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti