lauantai 12. lokakuuta 2013

Syksyn satoa


On täällä tehty. Mutta ko tämä polkkaaminen on se kaikista vaikein tehtävä tässä tarjolle asettamisessa. Tabletilla tehdään muuten kaikki tietotekninen askar varsinkin, kun opiskeluun liittyvää ei enää (tällä hetkellä) ole. Vanha tietokonerukka ei enää jaksa samaan tahtiin kuin kirjoittajansa, joten kirjoittajan kärsivällisyys ei riitä odottelemaan, että koneriepu yltää vaadittaviin suorituksiin. Nyt kuitenkin kärsivällisyyden täytyy taipua.

Sukkaa on pukannu.

Malli: Lauralta
Lanka: Voi kun taas muistaisi... Mutta seiskaveikan vahvuista ja Lankamaailmasta
Puikot: kakkosta kolmosta

Näiden tekeminen oli aika mukavaa. Koukuttavaa, mutta toisaalta ei liian haasteellista esim. pimeä- tai tv-neuleeksi. Ja omaan makuun sopivan pelkistetty, ei liian klumeluuri palmikko.

Mutta on tullut vähän fiinimpääkin sukkaa. No ei ehkä väriltään, mutta kuvioltaan. Meillä oli kolmen sukupolven langanvärjäyssessio juhannuksen aikaan mökillä. Äiti, minä ja lapsoseni mökkeilimme ja olimme jo aikoja sitten suunnitelleet värjäävämme lankoja. Lapset innostuivat myös. Kuusivuotias poikalapsi keräsi mieluusti erilaisia värin lähteitä ja toimi tietysti patamestarina. Kahdentoista vanha tyttölapsi puolestaan teki omat värjäksensä omiin lankoihinsa.


Malli: En tiedä nimeä, mutta itse sanon prinsessapitsiksi ;-)
Lanka: Vitivalkoista Nallea, josta selvästikin kuultaa kuusenhavujen, horsman, niittyleinikin sun muitten kirjava värimaailma...
Puikot: kakkosta kolmosta edelleen, en muista enkä pidä sukkapuuhissa niin tärkeänä edes painaa mieleen

Lankojen värjäys on kyllä mukavaa, mutta hirveästi en näistä luonnon murretuista väreistä välitä. Liian pliisuja minun makuuni. Enempi tykkään muusta värjäysmateriaalista: elintarvikeväri, marjat, porkkana, Cool Aid,... Niillä on helpompi tehdä pätkärääkättyä lankaa ja liukuvärikokeiluja.

2 kommenttia:

  1. Voi että noi vihreet on hienot, toki muutkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Omasta mielestäni myös varsin ihastuttava väri.

      Poista