perjantai 22. maaliskuuta 2013

Synkronoitua luistelua


Mielestäni maailman ehkä KAUNEIN urheilulaji on syncronized skating eli muodostelmaluistelu. Jossain vaiheessa se jäi yksin- ja pariluistelun jalkoihin, mutta viime vuosina se on nostanut päätään ja kiinnostus sitä kohtaa lisääntyy taitoluistelijoiden harrastajien parissa. Kiitos kuuluu isosti hyvin maailmalla pärjänneille kotimaan synkroilijoille.



Kauniiksi lajin tekee samanaikaisesti herkkyys, mutta myös vauhdikkuus. Vauhti tulee mielestäni selkeämmin esille muodostelma- kuin yksinluistelussa, ja ihailtavaa on luistelijoiden samanaikainen toiminta jäällä muutaman minuutin aikana. Upeat puvut kilpailevat keskenään kauneudellaan, ja luistelijoiden kisameikit ja kampaukset ovat aina yhtä huikeita.

Vantaalla järjestetään kuluvana viikonloppuna Muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen kilpailut ja koska päällekkäisten menojen vuoksi en itse pääse mukaan kannustamaan missään roolissa, tein kisailijalle mukaan luistinlapaset kisailijan itsensä toiveesta. Ja hyvä toive olikin! Hahtuvaa, jämätrikoota ja pikkupätkät kultaista ja hopeaa lankaa teriksi ja nauhoiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti